AYÇİÇEK YAĞI ÜRETİMİ NASIL YAPILIR?

Ayçiçek çekirdeklerinin preslenmesi ile çıkarılan ham yağ arındırma işlemlerinden geçirilerek tüketime hazır hale getirilir. Ayçiçek yağı ham yağ olarak tüketime uygun değildir.

EXTRA VIRGIN NE DEMEKTİR?

Naturel sızma anlamına gelmektedir. Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlardır.

EN İYİ SAKLAMA KOŞULLARI NELERDİR?

Ambalajı güneş ışığından uzak ve serin yerde muhafaza etmek gerekir. Ambalaj açıldıktan sonra yağın havayla temasını kesmek için kapağını kapalı tutunuz.

6 AŞAMALI RAFİNASYON NE DEMEKTİR?

Rafinasyon temelde 4 aşamada gerçekleşmektedir. Türkiye’de sadece Zade tesislerinde üstün ve ileri bir teknoloji kullanılmaktadır. Böylelikle 6 aşamadan oluşan arındırma işlemi gerçekleştirilmektedir. Arındırma işlemleri sayesinde bitkisel yağların saflığını koruyarak tüketicilere bitkisel yağları en ideal yapıda sunulmasını sağlamaktadır.

EN İYİ ZEYTİNYAĞINI NASIL SEÇMELİYİM?

Zeytinyağının kodeks parametrelerine göre performansının belirlenmesi ancak analizler ile mümkündür. Bu doğrultuda markalı zeytinyağlarından tercih edilmesi en doğrusudur. Zeytinyağının doğrudan rayihasına göre duyusal olarak değerlendirilip bu doğrultuda seçim yapılması en doğrusudur. Yumuşaklığı, yakıcılığı kişilerin damak tadına göre değişkenlik gösterebilir.

SIZMA ZEYTİNYAĞI ve RIVIERA ZEYTİNYAĞI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Sızma zeytinyağı, doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlardır. Riviera zeytinyağı, Rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları karışımından oluşan ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 1,0 gramdan fazla olmayan yağdır.

E-bültenimize üye olun, yeni ürünlerimizden ve içeriklerimizden haberdar olun.