Paylaş

Bahçıvan Sandalı

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Zade Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. Ayrı bir tencerede yağınızı kızdırın ve tavuk etlerini içine atın. Renkleri dönene kadar soteleyin. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. Ateşte 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin. İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pul biber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın.

Malzemeler:

  • 1 kg. patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet sivribiber
  • 1 kase bezelye
  • 200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • Tuz
  • Kekik
  • pul biber
  • karabiber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
  • kızartmak için Zade ay çiçek yağı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası

E-bültenimize üye olun, yeni ürünlerimizden ve içeriklerimizden haberdar olun.