Paylaş

Enginar Çanağında Etli Türlü Yemeği

Yapılışı:

Tüm sebzelerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Taze fasulyeleri 2 parçaya bölerek sebzelere ekleyin. Tencereye bir miktar zeytinyağı dökerek incecik doğranmış olan soğanı ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından küp şeklinde doğranmış olan domatesleri soğanların üzerine dökün ve 2 dakika kadar kavurun. Hemen üzerine sırasıyla kavrulmuş etleri, doğranmış sebzeleri, tuz ve baharat ekleyin. Ayrı bir kabın içerisinde salçayı 1 su bardağı su ile iyice ezin. Tencerede pişen yemeğinizin üzerine dökün. Sebzeler yumuşacık şekilde yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Öte yandan enginarları yayvan bir tencere alın. Üzerini basacak kadar su ve tuz ekleyerek. Yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün ve soğumaya bırakınSon olarak pişen enginarları fırın tepsiye alın Üzerlerine etli türlü yemeğini paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına vererek 10 dakika kadar pişirin. Yemeğinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 300 gr kuşbaşı kavrulmuş et
  • 8 adet enginar
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 7 adet orta boy fasulye
  • 1 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşilbiber
  • 1 adet soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

E-bültenimize üye olun, yeni ürünlerimizden ve içeriklerimizden haberdar olun.