Paylaş

Fırında SomonZade

Yapılışı:

Sarımsakları dövün. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları karıştırıp, somonların üzerine sürün. Balıkları buzdolabında 1-1,5 saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Somonları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Fırında kontrollü olarak 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkan somonları kuşkonmaz, domates ve damak tadınıza uygun yeşillikler ile süsleyin. Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • 2 adet fileto somon
  • 1/2 çay bardağı Zade zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 2 adet domates
  • Taze yeşillikler
  • 1 adet limon suyu
  • 3-4 dal kuşkonmaz

E-bültenimize üye olun, yeni ürünlerimizden ve içeriklerimizden haberdar olun.