Paylaş

Gaziantep Usülü İçli Köfte

Yapılışı:

İçli köftenin önce içini hazırlamamız gerekir. Kuru soğanları ince bir şekilde doğrayarak, tereyağında soteleyelim. İçine kıymayı ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra iç cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim. Bir kaç dakika daha kavurarak, malzemeyi ateşten alalım. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp katılaşmasını sağlayalım.
Dışı için ince köftelik bulguru bir kabın içine koyalım. Üzerine kaynar su ve biraz tuz ilave ederek kabarmasını sağlayalım. Daha sonra kıymayı, domates ve biber salçasını, irmiği, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bu malzemeleri en az 20 dakika (arada bir ılık su ilave ederek) yoğuralım. İyice kabardıktan sonra, yumurtadan daha büyükçe parça kopararak elimizde yuvarlayalım. Avucumuzun içinde hamurun orta kısmını oyalım, orta kısmını iyice çukurlaştıralım. Orta kısmına iyice katılaşmış olan iç harçtan dolduralım. Daha sonra elimizle döndürerek, içli köftenin ağzını kapatalım. İçli köfteleri bir tepsinin içine sıralayalım, sonrasında içli köfteleri bol yağın içinde kızartalım. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • Yarım kg köftelik ince bulgur
  • 250 gram iki defa çekilmiş çiğ köftelik kıyma (yağsız kıyma olacak)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Bulguru ıslatmak için su
  • İç malzemesi
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı irice çekilmiş iç ceviz ya da antep fıstığı
  • Karabiber, kırmızı biber ve tuz

E-bültenimize üye olun, yeni ürünlerimizden ve içeriklerimizden haberdar olun.