Paylaş

Tavuklu KrepZade

Yapılışı:

Krep malzemelerini bir kaba alıp çırpın. Tavaya Zade Ayçiçek Yağı’nı alıp her yanına bulaşmasını sağlayın ve fazlasını kenara alın.

Tava iyice kızdıktan sonra krep harcından 1 kepçeden daha az alarak tavaya dökün.

Her iki yüzünü de orta ateşte ikişer dakika pişirdikten sonra kenara alın.

Krepler pişerken bir yandan da soğanı piyazlık doğrayın. Biberleri uzun uzun doğrayın. Önce soğanları 1 yemek kaşığı sıvı yağda 2 dakika kadar soteleyin, ardından biberleri de ekleyip 3 dakika daha soteleyip kenara alın.

Tavukları çok ince olmayacak şekilde uzun uzun doğrayın. Biberleri pişirdiğiniz tavayı iyice ısıtın, içerisine 1 yemek kaşığı Zade Ayçiçek Yağı koyup unu da iyice kızdırın.

Çok kızgın tavaya tavukları atın, altını hiç kısmadan hızlı hızlı soteleyin. Tavukların dış yüzeyi pişmiş gözüktüğü an, biber soğan karışımını ekleyin ve hızlı hızlı sotelemeye devam edin. Bir dakika kadar sonra kremayı ekleyin.

Krema tıkırdamaya başlayınca tuzu da ekleyip, ateşten alın. Her krebin içerisine eşit miktarda bölüştürerek tavuklu harçtan koyun. Kreplerin altından ve üstünden katlayıp ondan sonra dürün.

Malzemeler:

  • 1 büyük tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 büyük soğan
  • 1/2 paket krema
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı Zade Ayçiçek Yağı
  • Krep Malzemeleri:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Zade Ayçiçek Yağı