Paylaş

Yaprak Sarma

Yapılışı:

Bulgurlu 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Ayrı bir kaba soğan, sarmısak, salça, nar ekşisi, karabiber, kimyon ve tuz koyup elinizle iyice yoğurun. Bulguru ilave edip, karıştırın. Zade Zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Asma yapraklarını iyice yıkayıp suyunu süzdürün. Sıcak suda haşlayıp yeniden suyunu süzdürün. Hazırladığınız harcı yaprakların içlerine pay edin. Yaprakları sarıp tencereye yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun

Malzemeler:

  • 500 gram asma yaprağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı +2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 4-5 diş kıyılmış sarmısak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz.

E-bültenimize üye olun, yeni ürünlerimizden ve içeriklerimizden haberdar olun.