Hindistan Cevizi Peleti içerisinde bulunan Hindistan Cevizi Yağı Soğuk Sıkım yöntemi ile herhangi bir ısıl ve kimyasal işlem uygulaması yapılmadan elde edilir. Bu yöntem ile Hindistan Cevizi’ndeki tüm faydalı bileşenler, vitamin, mineral ve antioksidan maddeler korunarak doğrudan ve doğal bir şekilde Hindistan Cevizi yağına geçer.
Türk Gıda Kodeksi ve ilgili Avrupa Birliği mevzuatına uygun aroma vericiler kullanılmaktadır.Ürün tipine göre Ar-Ge departmanımız tarafından hazırlanan formülasyon doğrultusunda, Natürel Sızma Zeytinyağına çeşitli aroma vericiler ilave edilir. İlave edilen aroma vericilerin bilgisi etiket üzerinde beyan edilmektedir.
Ayçiçek çekirdeklerinin preslenmesi ile çıkarılan ham yağ arındırma işlemlerinden geçirilerek tüketime hazır hale getirilir. Ayçiçek yağı ham yağ olarak tüketime uygun değildir.
Naturel sızma anlamına gelmektedir. Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlardır.
Ambalajı güneş ışığından uzak ve serin yerde muhafaza etmek gerekir. Ambalaj açıldıktan sonra yağın havayla temasını kesmek için kapağını kapalı tutunuz.
Rafinasyon temelde 4 aşamada gerçekleşmektedir. Türkiye’de sadece Zade tesislerinde üstün ve ileri bir teknoloji kullanılmaktadır. Böylelikle 6 aşamadan oluşan arındırma işlemi gerçekleştirilmektedir. Arındırma işlemleri sayesinde bitkisel yağların saflığını koruyarak tüketicilere bitkisel yağları en ideal yapıda sunulmasını sağlamaktadır.
Zeytinyağının kodeks parametrelerine göre performansının belirlenmesi ancak analizler ile mümkündür. Bu doğrultuda markalı zeytinyağlarından tercih edilmesi en doğrusudur. Zeytinyağının doğrudan rayihasına göre duyusal olarak değerlendirilip bu doğrultuda seçim yapılması en doğrusudur. Yumuşaklığı, yakıcılığı kişilerin damak tadına göre değişkenlik gösterebilir.
Sızma zeytinyağı, doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlardır. Riviera zeytinyağı, Rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları karışımından oluşan ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 1,0 gramdan fazla olmayan yağdır.